Storseier 7-2 borte mot Hald/Skogsvåg/Telavåg!

Dommer: Sebastian Nygård

Sotra SK (spilletid)

Filip Tvedt (70 min) – Kristen Kvalheim (30 min) – Erling Kjelstad (70 min) – Ole Morten Gjøsæter (35 min) – Andre Hansen (70 min) - Jeroshan Alexander (60 min) – Bjørn Helge Gammelsæter (70 min) – Erik Teige (70 min) – Simen Andre Larson (60 min) – Mathias Pamer Somby (70 min) – Kjetil Aron Nielsen (70 min) – Martin Andersen ( 60 min) – Marius Knutsen (35 min)

Mål
05 min 0-1 Mathias Pamer Somby (straffe) (felt Simen Andre Larson)
12 min 0-2 Kjetil Aron Nielsen (målgivend Erik Teige)
27 min 0-3 Bjørn Helge Gammelsæter (målgivende Jeroshan Alexander)
37 min 1-3 Hald/Skogsvåg/Telavåg
45 min 1-4 Kjetil Aron Nielsen (målgivende Mathias Pamer Somby)
48 min 1-5 Bjørn Helge Gammelsæter (målgivende Kjetil Aron Nielsen)
50 min 2-5 Hald/Skogsvåg/Telavåg
67 min 2-6 Kjetil Aron Nielsen (målgivende Jeroshan Alexander)
70 min 2-7 Kristen Kvalheim (målgivende Mathias Pamer Somby)

Før kampen
Etter oppløftende treninger og nesten fullt oppmøte på treningene, får vi igjen en del sykdomsforfall før kamp, og har 5 spillere som ikke kunne være med i dag. Vi fokuserte selvsagt ikke på dette, men fokuserte på å forsøke å spille agressiv og god fotball!

Kampen
Kampen starter forrykende og vi noterer vår første gigantsjanse allerede etter 1 minutts spill. Simen kommer seg nydelig fri på høyre side og legger et flatt og hardt innlegg foran mål, som passerer både Mathias og Kjetil som var millimetre fra å legge en tå på ballen, men heldigvis dukker Jeroshan på bakre stolpe, men dessverre går skuddet like over mål.

Etter 4 minutters spill kommer Kjetil alene med keeper etter et flott gjennomspill av Jeroshan, men keeper redder mesterlig.

Vi fortsetter presset, og etter 5 minutterspill, blir Simen frispilt av Erik, og Simen fosser inn i straffefeltet og blir felt stygt inne i feltet, og det blåses straffe for oss. Mathias går frem og legger ballen sikkert i mål stolpe og inn. Skåring! 0-1. Straffen blir tatt fra 13 meters hold, og dette gjør prestasjonen enda bedre, da han ikke lar seg psyke ut av dommeren som ikke teller opp avstand til mål!

Etter 10 minutters spill er vi nødt til å foreta et bytte, da Kristen blør neseblod. Martin kommer inn på backen, og gjennomfører resten av kampen på mesterlig vis.

Vi fortsetter med det flotte spillet og ruller opp det ene angrepet etter det andre. Erik frispiller Kjetil som kommer alene med keeper og skårer sikkert! 0-2 til oss.

Vi fortsetter å skape store sjanser. Jeroshan har to store sjanser, og Mathias og Kjetil har hver sin uten at vi får uttelling. Vi spiller meget god angrepsfotball, og er bunnsolide i det bakre leddet.

Når det er gått 27 minutter, så har vi ballen ute på vår venstre side, og det ser egentlig ufarlig ut, men da tar Bjørn Helge saken i egne hender. Han vender opp to motspillere, og knaller til fra hjørnet av 16-meteren, og fyrer ballen i motsatt hjørne uttakbart for keeper!! Dermed står det 0-3 til oss.

Etter 30 minutters spill kommer Hald til for første gang, men Filip redder mesterlig!

Etter 31 minutters spill i første omgang blåser dommeren for pause! Litt vel tidlig etter vår mening, i og med at en omgang skal spilles i 35 minutter

Pause

I pausen gjør vi et bytte, og Marius kommer inn for Ole Morten, og tar plass i midtforsvaret. Guttene får ros for den meget gode første omgangen, selv om vi i trenerteamet også må fokusere på ting vi kan gjøre bedre. Vi gjør oppmerksom på at vi må falle av når motstander vinner ballen gunstig i midtbaneleddet, slik at vi igjen får etablert oss bak, og oppholde det andre laget, slik at resten av laget rekker å komme tilbake.

Andre omgang
Etter 36 minutters spill, har vi en gedigen sjanse etter et flott innlegg av Bjørn Helge, men uheldigvis (for oss) redder keeper skuddet fra Kjetil. Keeper setter spillet raskt i gang og Hald/Skogsvåg/Telavåg kontrer, og klarer utrolig nok å få uttelling, og dermed står det 1-3.

Men vi lar oss ikke vippe av pinnen på grunn av dette. Etter 41 minutters spill, kommer Mathias seg fri på høyre side, og slår et nydelig innlegg i bue bak forsvaret, og Kjetil sin avlutning sneier stolpen, og der kunne vi lett ha gått opp i en 1-4 ledelse…

Like etterpå har Jeroshan en stor sjanse, men det harde skuddet hans går like utenfor. Hadde ballen truffet innenfor stengene, ville ikke keeperen hatt en sjanse.

Det er gått 45 minutter, da Mathias vinner en duell i feltet, og får lagt ballen til Kjetil, som skårer sikkert fra kort hold, og da står det 1-4 til oss.

Vi fortsetter storspillet og skaper sjanse på sjanse. Etter fine kombinasjoner mellom Kjetil og Bjørn Helge, så kommer Bjørn Helge seg nok en gang fri utenfor 16-meteren. Bjørn Helge stiller inn kanonen og banker ballen i mål uttakbart for keeperen, og vi kan dermed notere oss en 1-5 ledelse etter 48 minutters spill.

Etter 50 minutters spill kontrer Hald/Skogsvåg/Telavåg og skårer et litt heldig mål. Vi må dermed justere oss litt i forsvarsarbeidet, og viser til at vi må falle av når det andre laget vinner ballen på midtbanen. Dette må vi ta lærdom av – falle av når motstander vinner ballen!! Dermed vil det bli lettere å oppholde motstandere, og det gjør også at vi rekker å etablere oss i forsvar igjen. Dette kan ikke fortelles og forklares, dette må oppleves og læres ut på banen. Resten av kampen fungerte dette meget godt, og forsvaret løste koden til slutt, og ser endelig å ha lært dette! For min del, som trener, er vel dette den beste opplevelsen under kampen. Det at det bakre leddet endelig knekker koden, og forstår at de må falle av, når motstander vinner ballen gunstig i midtbaneleddet, er bare for meg som trener meget tilfredstillende å se! Fortsett slik gutter, så kommer vi til å tette bak!!!

Et kvarter før slutt kommer Erik på et av sine mange raid, og runder av den ene etter den andre, og ender alene med keeper, men dessverre redder keeperen mesterlig. Hald/Skogsvåg/Telavågs keeper har en meget god kveld mellom stengene, og hindrer oss å vinne to-sifret!

Vi setter imidlertid i gang en sluttspurt som står respekt av. Etter 67 minutters spill vinner Bjørn Helge nok en gang ballen gunstig i midtbaneleddet og spiller Kjetil fri. Kjetil bestemmer seg for å prøve et langskudd og legger ballen pent i bue over keeperen og plasserer skuddet i krysset, og dermed leder vi 2-6.

De som trodde at dette skulle ende med det, tok grådig feil. I siste spilleminutt kjemper Mathias mot Hald/Skogsvåg/Telavågs store midtstopper, og vinner duellen, og deretter spiller han Kristen fri på vakkert vis. Lynhurtige Kristen setter opp farten, og løper fra backen, og når han nærmet seg mål løftet han ballen over keeper, og dermed vinner vi kampen 2-7!! Et meget flott angrep, og et meget flott mål!

Oppsummering
Dette ble en meget positiv opplevelse for oss. Vi spiller meget god fotball, og vinner kampen klart. Vi hadde hele 14 hundreprosent sjanser og skårer 7 mål. Endelig får vi uttelling på sjansene. I tidligere kamper har vi også skapt en flust med målsjanser uten å få uttelling. Dermed var det ekstra godt for guttene at vi får uttelling. Det mest gledelig er allikevel at vi ser ut til å knekt koden i det bakre leddet, og at guttene har forstått at en må falle av når motstander vinner ballen gunstig i midtbaneleddet. Dette gjør at vi unngår unødige løpedueller, og gjør at vi heller kan støte med god sikring i det bakre leddet. Dette er ikke lett å lære bort – for dette må oppleves og læres ut på banen!

Spillervurderinger:

Filip:
En meget god kamp i mål. Redder oss mesterlig ved flere anledninger. Gode utspark. Reaksjonssterk!

Kristen:
Har meget stor toppfart, og bruker den rett. God duellspiller med gode avslutninger, og blir tilslutt belønnet med en flott skåring. Skåringene er alltid av ypperste klasse!

Erling:
Gjør en flott kamp i forsvaret. Duellsterk og klok spiller. Endelig knekt koden, og faller av når det er nødvendig, og støter ikke unødig og dermed unngår du å skape åpent bakrom. Vinner nærmest alle dueller!

Ole Morten:
Kanonkamp. Taper ikke en eneste duell. Flink til å falle av når det er nødvendig. God fotballforståelse. Blir tatt av banen i pausen, slik at han får nødvendig hvile frem mot helgens sykkelritt i Øygarden.

Andre:
Du eide! Det er ikke mer å si om den saken! Ingen kom forbi lille lynhurtige Andre. Glemmer ikke de fenomenale driblingene og de utrolig mange tunge returløpene du tok!

Erik:
Din beste kamp. Meget duellsterk i kampen, og hadde en haug med kloke pasningsvalg, som lett kunne endt med skåringer for oss.

Bjørn Helge:
Styrer laget mesterlig. Utrolig positiv innstilling overfor lagkamerater, motspillere og dommer. Du løfter laget og gjør alle trygg rundt deg, slik at de andre presterer best mulig. I tillegg til at du styrer laget på en flott måte, har du noen individuelle prestasjoner som bare må nytes. Gang på gang utfører du Zidane-finten, og det er som å se Zidane på banen! Fortsett sånn!

Jeroshan:
Du er en løpemaskin på midtbanen. Opp og ned som en jojo. Du gjør en kjempejobb. Pasningspillet er meget bra, spesielt gjennombruddspasningene, og du er bare uheldig som ikke får uttelling på målsjansene dine.

Simen:
Du er lynhurtig! Du må bare lære deg å bruke hurtigheten din riktig. Ingen tar deg på fart!! Du er driblesterk og gjør livet surt for motstanderne! Du kommer til mange flotte innlegg, og hadde du vært litt mer bestemt, så hadde du skåret i dag. En meget godt gjennomført kamp av deg!

Mathias:
Du er bindeleddet på topp! Du må alltid spille mot de største spillerne på motstanderlaget, og du mottar mye juling i rollen din, men jammen meg gir du mye juling i retur til motspillere som er 20-30 cm høyere enn deg. Straffen setter du rolig og kontrollert i mål, og har mange flotte gjennombruddspasninger til dine medspillere, og viser god teknikk spesielt i ballmottakene! Fortsett slik!

Kjetil:
Du er en målmaskin! Du lykkes ikke med alt på banen, men hva gjør vel det når du lykkes med det du skal, og det er å få ballen i mål! Du er en meget god lagspiller som gir alt for laget!

Martin:
Du må steppe inn for Kristen etter 10 minutters spill, og spiller glitrende på back. Du er plasseringssterk, og blir flinkere og flinkere kamp for kamp. Du tar stort sett alltid riktige valg, og tar som oftest ikke unødige sjanser, og vinner på dette! Du leverer, og dette er klart din beste opptreden på fotballbanen! Utrolig kjekt å se for meg som trener!!

Marius:
Du er den spilleren på laget som ikke taper en eneste duell! Du vinner det som er og de gangene du klarerer i fra forsvaret, blir klaringene gjort på slik presis måte, at de ender opp som meget gode pasninger i bakrom for våre angripere. Du er rett og slett kontant i spillestilen din. Det eneste motstanderne kan ta deg på, er farten, men nå når resten av forsvaret endelig har forstått at de må falle av, kommer du til din rett som forsvarsspiller! Fortsett sånn! Jo eldre du blir, jo raskere vil du bli, og jo bedre vil du komme til din rett som forsvarsspiller!