tirsdag 9. august 2011

Høstens trening med fokus på utholdenhet.

Under årets Norway Cup fikk jeg konstatert at den fysiske formen i vårt lag ikke er helt på topp! Dette ble tatt opp på gårsdagens trening. De spillerne som møtte på trening (8 stk) var helt enig at vi må gjøre noe. Vi ble enige om å fokusere på utholdenhetstrening, da dette er helt avgjørende for prestasjonsforbedring.

Det er blitt påvist blant toppklubber at økt utholdenhet i laget gir større presisjon i lagets pasningsspill. Et lag som gjennomførte 4x4 intervall trening over 12 uker, økte presisjonen i lagets pasningsspill med over 35 %. I tillegg økte gjennvinning av ball fra motstander med ca. 30 %. Antall pasninger innad i laget økte med 30 % og treffprosenten på pasningene økte også med 30 %. Dette betyr at ved å øke utholdenheten i laget, vil vi som lag bli adskillig bedre.

Dersom vi i tillegg fortsetter med teknisk trening, så vil dette bli riktig så bra.

Det er viktig å påpeke at forbedringene ikke skjer over natten! Det er derfor viktig at alle spillere er inneforstått med at dette vil ta tid! Kanskje 3-6 måneder, før vi får se resultater i spillet vårt.

I løpet av høsten vil vi foreta kondisjonstester for laget, og foreta tester løpende for å sjekke om laget har framgang!

Vi vil gjennomføre følgende tester:

1) Gjennomssnittstid for laget; Rundløypen ved idrettsparken (2 runder) totalt ca. 1,84 km.
Vi måler tiden på alle spillere og deler på antall.

2) Vi vil kjøre en 15/15 test - 30 repetisjoner.
Vi måler tiden på alle spillere og deler på antall.


Vi vil også ha en uformell konkurranse mellom lagets spillere og lagets ledere, og måle hvem av gruppene som har størst fremgang før 1. november 2011.

Første test 8. august 2011 (Rundløypen)

A) Spillere: Gjennomsnittstid 11 minutter og 26 sekunder.
Følgende spillere tok testen; Erik Teige, Vegard Torsvik, Vegard Angeltveit, Erling Andre Kjelstad, Marius Knutsen Heggestad, Mikael Strømme, Andre Hansen og Mathias Pamer Somby.

B) Ledere: Gjennomsnittsid 9 minutter og 37 sekunder.
Følgende ledere tok testen; Mathis Somby og Trond Heggestad.


Det blir spennende å følge utviklingen.

Trenerhilsen Mathis og Trond.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar